• Geschiedenis

    De vereniging SVO-Basketball is in 1971/1972 begonnen door bij de  onmi-vereniging Sport Vereniging Ouderijn aan te sluiten.  De naam SVO verwijst naar het knooppunt Ouderijn dat naast De Meern is gelegen en is uitgevoerd als een klaverturbine. De Omni-vereniging, met een klaverblad als logo, bestond al langer en voerde al de volgende sporte:  volleybal, tafeltennis, judo, gymnastiek waarbij verder badminton er ook nog later bij kwam. Thuishonk van de Omni-vereniging was de Marehal in De Meern.

    Oprichter van de vereniging was de destijds pas 18-jarige Ferry Zoutenbier, die met een aantal jongeren aan de Westzijde van Utrecht (lees De Meern) het basketball wilde gaan stimuleren.  De vereniging begon met enkele senioren en een meidenteam en wist vooral leden uit De Meern en Vleuten aan te trekken.  Vanaf begin jaren ’90 begon de club ook jeugdleden aan te trekken. Een jongensteam uit de leeftijd 11 tot 15 gaf een nieuw elan aan de club.  Door het op dat moment nog beperkt aantal woningen in de gemeente Vleuten-De Meern was aan de aanwas beperkt, maar wist SVO-basketball wel solide te groeien in de jeugd. Van 1 jongensteam, naar 2 naar 3 en ook werd er door Ferry Zoutenbier gestart met een meidenteam met (basisschool)meiden uit Oog in Al en die hij (uiteraard) onder de vlag van SVO wilde brengen.  SVO-Basketball groeide door naar een stabiele vereniging met vooral veel enthousiaste jeugd.

    De vereniging heeft veel (heel) actieve leden gehad, denk o.a. aan Rob van Breukelen, Han van der Vliet, Vera Bode, Margreet Kamphorst, Rogier van der Burght, Ben van Rooyen, Giny Hesselink, Ronald Snel en Jason Tijmensen. Verder veel prominente bestuurleden waaronder Herman Bode, destijds net ex-vakbondsbestuurder.

    Met de oplevering van woningen in Leidsche Rijn zag SVO-Basketball de groei van de vereniging versnellen. In eerste instantie vooral in de aanwas van zeer jonge basketballertjes, maar sinds 2010 ook de aanwas van senioren.  SVO Basketball heeft kunnen groeien naar de verenging in Utrecht met de grootste jeugdtak. Naast de jongste leden, wist de vereniging ook de leden beter op te leiden en meer en meer talentvolle spelers aan te trekken. De combinatie van deze kwalitatieve impuls zorgde ervoor dat de vereniging ook de stap naar het Rayon wist te maken in 2007.

    SVO Basketball stimuleert de groei en kan door deelname aan Basketball Utrecht (samen met Uball en Antilope) en de nieuwe zaal binnen Sportcentrum Oudenrijn ook doorgaan met de het doel van de oprichter; het stimuleren van basketball aan de Westzijde van Utrecht.