• Beste basketballers, ouders en verzorgers,
   
  Op donderdag 12 maart werden we verrast door de berichtgeving met betrekking tot het Corona-virus. Persconferentie, besluit NBB over wedstrijden in Noord-Brabant en meer. Vanuit het SVO-bestuur hebben we hierover contact gehad en besloten om niet alleen de conclusie te trekken om wedstrijden niet te spelen, maar ook in het kader van veiligheid alle trainingen op te schorten. Dat doen we natuurlijk met pijn in het basketbalhart, want dat heeft voor iedereen gevolgen. Maar liever nemen we dit besluit goed en op tijd, dan dat we achteraf moeten denken over wat we wel hadden moeten doen.
   
  Basketball is een geweldige sport, daar zijn wij als leden van een basketballvereniging het wel over eens. Nu kunnen basketballen is leuk en willen we graag, maar in de toekomst kunnen blijven basketballen is nog veel leuker. Daar is nu voor nodig dat we voorzichtig zijn en de voorschriften van de overheid en RIVM in acht nemen. Buiten een balletje schieten is natuurlijk mogelijk maar een partijtje spelen gaat niet. Dan ben je immers snel binnen de anderhalve meter afstand die als voorschrift geldt. Oefeningen in skills kun je zelf alleen doen, conditie enigszins op peil houden kan ook.
    
  Op dit moment weten we niet wat er gaat gebeuren. Wedstrijden uitgesteld, trainingen niet mogelijk, toernooien en/of feestjes het kan allemaal nu niet en zoals in de persconferentie is gemeld: niet tot 1 juni. De NBB heeft zelfs de competitie voortijdig beëindigd. Maar wat nu niet kan kunnen we straks vast wel inhalen en dan extra van genieten. Als het straks wel weer kan houden we wel een groot toernooi, doen we een BBQ en houden we een verenigingsfeestje, maar wanneer is nog onduidelijk. We houden jullie op de hoogte van de mogelijkheden. We gaan als vereniging ook deze crisis overleven. Ik heb er vertrouwen in.
   
  Achter de schermen beginnen we ook met de voorbereidingen voor het komende seizoen. We brengen alle leden in kaart, gaan op zoek naar trainers/coaches voor het komend seizoen en gaan aan de slag met het formeren van de nieuwe teams. Hierover komt gedurende de komende weken nader bericht want dit is echt een flinke klus. We willen jullie ook verzoeken om, zoals elk jaar, tijdig aan te geven als je wil stoppen met basketballen bij SVO, bij voorkeur vóór 1 mei. Zo hebben we een zo goed mogelijk overzicht van alle leden bij het samenstellen van de nieuwe teams.
   
  Zorg goed voor jezelf, je gezin, je familie en degenen waar je van houdt. Dat kan ook betekenen dat je elkaar niet fysiek ontmoet maar dat je op afstand met elkaar communiceert. Telefoon, skype, whatsapp, instagram of andere toepassingen gaan ons helpen om elkaar te horen en te zien.  
   
  Namens het bestuur van SVO Basketball wens ik jullie allemaal en jullie geliefden heel veel sterkte en gezondheid toe.

  Frank van de Kant
  Voorzitter SVO Basketball